Desert prajitura "Furtuna in desert"

de miremirc in Prajituri, 25 Apr 2011 | 79328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1 :
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa clocotita
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Blat 2 :
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 250 g nuca prajita si taiata
  • Crema 1 :
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g unt
  • Crema 2 :
  • 350 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Glazura :
  • 100 ciocolata cu lapte milka
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "Furtuna in desert":

Blat 1: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apa clocotita, apoi amestecul de faina, cacao si praf de copt, turnam in tava (25x39 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.


Blat 2: Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste, punem si faina amestecata cu nuca prajita si taiata si dam la cuptor in aceeasi tava (25x39 cm).


Crema 1: Mixam galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana obtinem o crema, pe care o lasam sa se raceasca. Intre timp mixam spuma untul (adus la temperatura camerei) si in el punem pe rand cate o lingura din crema de galbenusuri.


Crema 2: Fierbem o budinca de vanilie dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca.

Amestecam apoi cele doua creme.


Glazura: Pe baie de aburi topim ciocolata cu untul si laptele si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam putin sa se raceasca si turnam deasupra peste prajitura.


Asamblare: 1/2 blat 1- 1/2 crema- blat 2- 1/2 crema- 1/2 blat 1- glazura.


Lasam prajitura la frigider cateva ore, apoi o portionam.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Furtuna in desert"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

ReteteDePoveste 1

02.09.2013, 10:14

babi5 1

02.09.2013, 12:54

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si cacao