Plăcintă cu brânză

de madi_marin in Prajituri, 4 Dec 2011 | 2155 vizualizari

 

Irina mi-a făcut poftă cu plăcina ei......

 

INGREDIENTE

  • 5 foi mari de plăcintă Linco
  • 250 g urda
  • 250 g telemea puţin sărată
  • 5 ouă
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g stafide
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri cu griş
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 50 g margarină
  • zahăr pudră  vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză:

Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie toate în jumătate şi astfel ies 10 foi bune pentru tava 25/35 cm.


Brânza rasă sau zdrobită cu furculiţa se amestecă cu ouăle bătute, zahărul, frişca lichidă, grişul, coaja rasă de lămâie, esenţele şi stafidele.


Margarina se topeşte până devine lichidă.


În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 5 foi unse fiecare cu margarina topită, apoi toată compoziţia de brânză şi deasupra celelalte foi unse de asemenea cu margarină topită inclusiv deasupra.


Se dă tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 de minute. Se dă la răcit şi abia apoi se poate porţiona. Se pudrează cu zahăr vanilat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

madi_marin 1

04.12.2011, 20:08

mirela....ma bucur ca iti place.....

mena29 1

04.12.2011, 20:15

Vreau si eu una pentru dimineata la

madi_marin 1

05.12.2011, 18:39

mena.....nu mai am, dar promit ca mai fac si te serevsc cu mare drag....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci