Plăcintă cu brânză

de madi_marin in Prajituri, 4 Dec 2011 | 2217 vizualizari

 

Irina mi-a făcut poftă cu plăcina ei......

 

INGREDIENTE

  • 5 foi mari de plăcintă Linco
  • 250 g urda
  • 250 g telemea puţin sărată
  • 5 ouă
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g stafide
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri cu griş
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 50 g margarină
  • zahăr pudră  vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă cu brânză:

Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie toate în jumătate şi astfel ies 10 foi bune pentru tava 25/35 cm.


Brânza rasă sau zdrobită cu furculiţa se amestecă cu ouăle bătute, zahărul, frişca lichidă, grişul, coaja rasă de lămâie, esenţele şi stafidele.


Margarina se topeşte până devine lichidă.


În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 5 foi unse fiecare cu margarina topită, apoi toată compoziţia de brânză şi deasupra celelalte foi unse de asemenea cu margarină topită inclusiv deasupra.


Se dă tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 de minute. Se dă la răcit şi abia apoi se poate porţiona. Se pudrează cu zahăr vanilat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

madi_marin 1

04.12.2011, 20:08

mirela....ma bucur ca iti place.....

mena29 1

04.12.2011, 20:15

Vreau si eu una pentru dimineata la

madi_marin 1

05.12.2011, 18:39

mena.....nu mai am, dar promit ca mai fac si te serevsc cu mare drag....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci