Desert prajitura Kinder Pingui

de Ligia Bxl in Prajituri, 3 Iul 2013 | 97110 vizualizari

 

O bunatate :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri de cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 1 cutie de 1 kg de frisca
  • 6 linguri de zahar
  • Glazura:
  • 2 ciocolate de 200 gr
  • 200 gr de unt
  • 6 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder Pingui:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga apa, uleiul, faina, cacaua si praful de copt, se amesteca bine toate si la final se pun albusurile batute spuma. Se unge tava cu unt si se pune hartie de copt, apoi se toarna compozitia si sa da la cuptor la foc mare ca sa creasca. Dupa coacere se lasa la racit si apoi se taie in doua parti.


Crema: Se bate frisca cu zaharul pana se intareste, iar jumatate din frisca se intinde pe prima foaie de blat.


Glazura: Se rupe ciocolata bucatele si se amesteca intr-o craticioara cu unt si lapte. Se opreste jumatate pentru decor, iar cealalta jumatate se pune peste frisca. Peste ciocolata se pune cealalta jumatate de frisca ramasa. La final se pune partea a doua de blat si se orneaza cu jumatatea ramasa de glazura de ciocolata.


Se fac modele serpuite cu furculita pentru a avea un design placut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

mitzuka 1

16.12.2014, 12:31

spune-mi te rog ce dimensiune are tava ?

ianculubita 1

16.12.2014, 14:49

mmmm,ce bine arata si ce buna este!!

Ligia Bxl 1

16.12.2014, 15:25

tava ce am folosit-o era dreptunghiulara si avea cam 40/32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere