Desert prajitura Madalina

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Mai 2017 | 1664 vizualizari

 

Este prajitura Madalina pentru ca asa se numeste sarbatorita, deci este un cadou dulce......La multi ani, Mada !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 250 g margarina rama
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet amoniac
  • Crema roz
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 3 foi gelatina ( cca 5 grame)
  • 200 ml frisca lichida Creme patiserie
  • 250 g mascarpone
  • colorant rosu
  • Crema maro
  • 100 g ciocolata neagra Schogetten
  • 100 g ciocolata cu iaurt si capsuni Schogetten
  • 4 foi gelatina
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 250 g mascarpone
  • Jeleu de capsuni
  • 350 ml sirop de capsuni ( am facut dulceata si mi-a ramas sirop pe care l-am folosit la jeleu)
  • 30 g amidon alimentar Dr.Oetker
  • 2 foi gelatina
  • cca 300 g capsuni
  • Crema pentru decor
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • colorant verde
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Madalina:

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt.


Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Faina am amestecat-o cu amoniacul si am incorporat-o in margarina. Apoi, am adaugat albusurile cu miscari lente, de jos in sus. Am impartit compozitia in doua parti egale, intr-o parte am adaugat 2 linguri de cacao. Am copt doua foi de blat. Am asezat compozitia maro in tava tapetata cu hartie de copt, am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C; este gata, cand trece testul scobitorii, fiind un blat nu foarte gros, se coace destul de repede. Scoatem din tava blatul si-l lasam la racit si coacem si blatul alb. Lasam sa se raceasca bine, apoi tapetam tava in care am copt blaturile, cu folie alimentara, asezam blatul maro, pe toata suprafata lui, asezam capsuni taiate feliute subtiri. Ne apucam sa facem jeleul care vine turnat peste capsuni.


Jeleu: Intr-un castron de inox, punem siropul de capsuni, adaugam amidonul si omogenizam bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece, iar castronul il asezam pe baie de abur si amestecam bine pana incepe sa se ingroase, dam de pe foc, stoarcem gelatina si o amestecam cu siropul de capsuni. Lasam putin sa se mai tempereze si apoi turnam peste blat si capsuni, lasam la frigider sa se inchege si ne apucam de crema roz.


Crema roz : Intr-un castron de inox, punem ciocolata alba si frisca lichida si o punem pe baie de aburi sa se topeasca (nu trebuie sa fiarba), gelatina o hidratam cu apa rece, stoarcem foile de gelatina si le adaugam in ciocolata topita, apoi mixam foarte bine cca. 10 min, adaugam colorant rosu si mascarponele si mai mixam cateva min. Aceasta crema o punem peste jeleul intarit si dam tava la frigider sa se intareasca crema, cca. 1 ora. Apoi scoatem de la frigider, punem capsuni taiate felii si adaugam blatul alb. Ne apucam de crema maro.


Crema maro : Intr-un castron de inox, punem ciocolata si frisca lichida, asezam pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Gelatina o hidratam cu apa rece, apoi stoarcem bine si adaugam in ciocolata topita, mixam cca 10 min, apoi adaugam mascarponele si mai mixam cateva minute. Intindem crema maro peste blatul alb. Dam tava la rece, cca. 1 ora.


Crema pentru decor : Intr-un castron de inox, punem ciocolata si frisca lichida, pe baie de aburi sa se topeasca, apoi dam la rece cca. 1 ora si apoi mixam bine pana obtinem o crema ferma, adaugam colorant verde si apoi punem intr-un posh si ornam cu ea. fiecare bucatica de prajitura.


Dupa ce s-a intarit bine crema. se scoate din tava prajitura si se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata, trecut prin apa fierbinte. Decoram cu crema, capsuni si pepite de ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Madalina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Gherca Daniela 1

29.05.2017, 19:16

delicioasa!

miki_a 1

30.05.2017, 21:17

Waw!!!!! Ce prezentare, ce prajitura buna si aromata!!!! Felicitari!!!!

Adi 1

30.05.2017, 21:47

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme