Prajitura cu visine

de ela in Prajituri, 9 Iun 2013 | 7671 vizualizari

 

simplu si bun,alaturi de o cafea sau o cana de lapte...imaginile finale nu sunt prea luminoase pentru ca a fost foarte innourat afara cand am facut pozele

 

INGREDIENTE

  • 500g  visine fara samburi
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1plic zahar vanilat
  • 1lingurita esenta de trandafiri(sau vanilie,rom)
  • 1plic praf de copt
  • 1lingura cacao
  • 1praf de sare
  • 1lingura gris
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Visinele fara samburi le lasam la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte.


Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,esenta si uleiul pana se albesc si se topeste zaharul,apoi incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amestecand usor cu o lingura de lemn.


Separat,mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi le incorporam treptat in compozitia de galbenusuri.


Tapetam o forma de copt(eu am pus intr-o forma de tort de 28cm) cu hartie de copt si turnam aluatul.Visinele le presaram cu gris si le asezam usor peste aluat.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace pandispanul (cam 50minute,aproximativ).


Lasam sa se raceasca,scoatem din forma si presaram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

lasa blatul in cuptor inca 10 minute dupa ce ai oprit focul,apoi inca vreo 10 minute cu usa de la cuptor deschisa,inainte de a scoate blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:45

O bunatate!

Dana_Retetegg 1

10.06.2013, 22:34

roxana_simona 1

04.12.2013, 18:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca