Prajitura cu visine

de ela in Prajituri, 9 Iun 2013 | 9172 vizualizari

 

simplu si bun,alaturi de o cafea sau o cana de lapte...imaginile finale nu sunt prea luminoase pentru ca a fost foarte innourat afara cand am facut pozele

 

INGREDIENTE

  • 500g  visine fara samburi
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1plic zahar vanilat
  • 1lingurita esenta de trandafiri(sau vanilie,rom)
  • 1plic praf de copt
  • 1lingura cacao
  • 1praf de sare
  • 1lingura gris
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Visinele fara samburi le lasam la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte.

Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,esenta si uleiul pana se albesc si se topeste zaharul,apoi incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amestecand usor cu o lingura de lemn.

Separat,mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi le incorporam treptat in compozitia de galbenusuri.

Tapetam o forma de copt(eu am pus intr-o forma de tort de 28cm) cu hartie de copt si turnam aluatul.Visinele le presaram cu gris si le asezam usor peste aluat.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace pandispanul (cam 50minute,aproximativ).

Lasam sa se raceasca,scoatem din forma si presaram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

lasa blatul in cuptor inca 10 minute dupa ce ai oprit focul,apoi inca vreo 10 minute cu usa de la cuptor deschisa,inainte de a scoate blatul

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu visine