Desert prajitura marmorata cu caise

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Iul 2022 | 3064 vizualizari

 

Este sezonul caiselor si pe langa altele am executat si-o prajitura cu caise, chiar daca este canicula, ce mai inseamna cateva grade in plus, un fleac.....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 2 cani ( cana de ceai) cu zahar
  • 2 cani ( cana de ceai) cu faina
  • 3 linguri cacao
  • caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata cu caise:

Am folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiune 35/25 cm.

Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul , putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile impreuna cu uleiul si apa le-am mixat 2 min, apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta , tot cu miscari lente de jos in sus. Intr-un castron am pus o parte din compozitie si am adaugat cacao, am omogenizat cu miscari lente de jos in sus.

Am tapetat tava cu hartie de copt, am turnat compozitia alba in tava, apoi am luat cu o lingurita din compozitia cu cacao si am format niste cercuri peste compozitia alba, apoi cu ajutorul unui bat de frigaruie am marmotata compozitia. Deasupra am pus felii de caise pana am umplut toata suprafata.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt prajitura pana a trecut testul  scobitorii. Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune