Desert prajitura marmorata de post

de mirela0911 in Prajituri, 4 Apr 2018 | 4033 vizualizari

 

O prajitura rapida si numai buna in zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 3 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana nuca taiata
  • 1 lg cacao
  • esenta de rom
  • 2-3 lg gem de cirese
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata de post:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune nuca taiata in bucati mai mici, se amesteca apoi se toarna intr-o forma de guguluf unsa cu ulei, pastrand cam 1/3 din compozitie. 

Peste compozitia pastrata se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca bine, apoi cu ajutorul unei linguri se toarna peste aluatul din tava, din loc in loc. Cu o furculita se fac rotocoale in interiorul formei, dand astfel compozitiei efectul marmorat. Deasupra se asaza cirese din gem.

Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C si se coace pana trece testul scobitorii, in jur de 40-45 de minute.

Se scoate sin cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar pudra, se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pregati si in tava normala.

2

Aromele pot diferi in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat