Desert prajitura marmorata de post

de mirela0911 in Prajituri, 4 Apr 2018 | 1353 vizualizari

 

O prajitura rapida si numai buna in zilele de post!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • 3 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana nuca taiata
  • 1 lg cacao
  • esenta de rom
  • 2-3 lg gem de cirese
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura marmorata de post:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune nuca taiata in bucati mai mici, se amesteca apoi se toarna intr-o forma de guguluf unsa cu ulei, pastrand cam 1/3 din compozitie.


Peste compozitia pastrata se adauga cacao si esenta de rom. Se amesteca bine, apoi cu ajutorul unei linguri se toarna peste aluatul din tava, din loc in loc. Cu o furculita se fac rotocoale in interiorul formei, dand astfel compozitiei efectul marmorat. Deasupra se asaza cirese din gem.


Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C si se coace pana trece testul scobitorii, in jur de 40-45 de minute.


Se scoate sin cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate din forma si se lasa sa se raceasca complet. Se pudreaza cu zahar pudra, se feliaza si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate pregati si in tava normala.

2

Aromele pot diferi in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

kytz 1

09.04.2018, 19:27

Super!

elucubratiiculinare 1

12.04.2018, 08:54

dantes 1

12.04.2018, 16:31

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de piersici

ieri la 15:53

Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa 5

ieri la 14:52

Desert tort Amandina de casa - reteta nr. 500

de Ancutsa 5

ieri la 14:48

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca