Desert prajitura martisor

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Feb 2017 | 4386 vizualizari

 

Avand in vedere si deoarece conform datelor din calendar, maine vine...cum cine vine...ea Primavara si nelipsitele babe........asadar si prin urmare, am facut niste martisoare dulci, sa le daruiesc, atat virtual cat si real..... Sa va fie de bine, doamnelor si domnisoarelor, sa va bucurati de fiecare zi, sa zambiti si sa va mandriti ca sunteti frumoase. La multi ani !

 

INGREDIENTE

  • Blat 2 foi
  • 6 oua mari
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 g smantana dulce
  • 100 g nuca macinata
  • 300 g gem de caise ( gemul meu este mai lichid, asa l-am dorit eu sa fie )
  • Decor
  • ciocolata topita
  • drajeuri floricele
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura martisor:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt.

Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si galbenusurile le mixam bine. Adaugam faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si omogenizam. Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana obtinem o spuma tare, apoi le incorporam cu miscari lente, de jos in sus cu miscari lente.

Impartim compozitia in doua si coacem doua foi. Intindem uniform compozitia, dam tava la cuptorul preincalzit, la 175 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, procedam la fel si cu a doua foaie.

Crema : Ciocolata impreuna cu smantana pe baie de abur o topim, cu grija sa nu atinga punctul de fierbere. Se lasa la racit cca. 1 ora la figider, apoi mixam bine. Nuca macinata se amesteca cu gemul, apoi se incorporeaza in crema de ciocolata. 

Asamblare : Asezam folie alimentara in tava in care am copt foile, apoi punem prima foaie, intindem mai mult de jumatate din crema, asezam foaia a doua si presam putin, restul de crema o intindem deasupra, nivelam, apoi ornam cu ciocolata topita si floricele sau fiecare cum doreste si cu ce doreste. Lasam la frigider vreo 2 ore, apoi o portionam, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

-Marius- 1

01.03.2017, 06:52

Gherca Daniela 1

03.03.2017, 17:04

delicioasa si gustoasa!

mihaelar63 1

07.03.2017, 07:32

La multi ani , Cleme !!! Multumim de martisor :_*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac