Desert prajitura Mozaic cu fructe

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Sep 2017 | 4168 vizualizari

 

Ingredient secret.
 
Ingredientul meu secret este amestec de fructe, asa ca va propun o prajitura delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 2 oua
    • 100 g zahar
    • 3 linguri cu varf de faina
    • 2 linguri de ulei
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 caise
    • 100 g visine
    Ingrediente crema:
    • 4 galbenusuri
    • 400 ml lapte
    • 150 g zahar
    • 4 linguri de faina
    • 1 esenta de vanilie
    • + 2 cuburi de ciocolata (Milka cu Oreo am folosit eu)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mozaic cu fructe:

 

Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, iar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Amestecam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt.

La final, adaugam fructele taiate marunt ca pentru salata de boeuf, in compozitie.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aprox. 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava folosita este mica, de 21/21 de cm.

Apoi pregatim crema: punem 300 ml lapte la fiert la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul, cu faina si cu restul de lapte. Turnam compozitia aceasta peste laptele fiert si lasam la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa ca o budinca.

Punem crema peste blatul racit si radem ciocolata deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructe congelate sau fructe din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mozaic cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lamaita