Desert prajitura "O noapte la Venetia"

de Merisor in Prajituri, 12 Aug 2014 | 114254 vizualizari

 

De cand am vazut prajitura aceasta la Gaby_d am zis ca-i musai s-o fac si eu. Si am tot zis pana i-a venit randul :))) Am modificat putin pe la ingrediente si cantitati sa iasa mai multa ca noi suntem mari si pofticiosi. Rezultatul: un deliciu de prajitura, o voi repeta cu siguranta! Concluzia: eu nu am ajuns, inca, la Venetia, dar mancand din aceasta prajitura mi-am imaginat cum ar fi sa petrec o noapte acolo :)))

 

INGREDIENTE

Blat de cocos:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr nuca de cocos
  • 4 linguri faina

Blat de cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 6 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "O noapte la Venetia":

Pentru blatul de cocos, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina.


Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform in ea. Il dam la rece pana preparam si celalalt blat.


Pentru blatul de cacao, separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu putina sare si zaharul, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si faina cernuta impreuna cu cacaua.


Intindem blatul peste cel de cocos si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade sau pana cand va trece testul cu scobitoarea.


Pentru crema, frecam galbenusurile spuma cu zaharul si putina sare, apoi le diluam cu lapte si punem vasul cu crema pe baie de abur, amestecand continuu pana cand se va ingrosa ca o budinca. Lasam crema la racit.


Intre timp se vor raci si blaturile.


Untul il mixam spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in crema, putin cate putin, picurand si zeama de lamaie.


Intindem crema uniform peste blaturi si dam prajitura la frigider pentru 30 de minute pentru a se intari crema.


Pentru glazura, rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida, amestecand continuu pana la topirea ciocolatei.


Dam vasul deoparte si lasam glazura sa se raceasca, apoi o vom intinde peste crema racita.


Dam din nou tava la frigider pana cand se va intari ciocolata, apoi putem portiona prajitura.


Noi n-am avut rabdare si am taiat colturile. Chiar daca ciocolata a mai curs pe margini, n-a contat ca am lins-o de pe degete :)))


Multumesc, gaby, pentru inspiratie! <3

 

TIPS-URI

1

 Eu am preparat blaturile intr-o tava de 23/36 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "O noapte la Venetia"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

iayii 1

08.01.2015, 15:28

Un deliciu aceasta prajitura merita incercata,eu am reteta iar peste blaturi vine un strat subtire de dulciata acrisoara pe urma crema si glazura ...e minunata preferata mea <3

marcela1979 1

21.04.2016, 18:28

AncaRacolta 1

10.08.2019, 14:40

Ce dimensiune trebuue sa aiba tava de copt ?
Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Turta dulce
  • 30

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

  • 05

    J

  • 06

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie