Prajitura cu mac si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 29 Mar 2012 | 7950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 150 gr faina
  • - 2 linguri apa
  • - 100 ml ulei
  • - 1 zahar vanilat
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 2 linguri mac
  • Pentru crema
  • - 150 gr frisca lichida neindulcita
  • - 100 gr ciocolata neagra min 55% cacao
  • - 50 gr ciocolata cu lapte
  • - 140 gr zahar
  • - 50 gr unt
  • Pentru insiropat:
  • un pahar suc de piersici din compot
  • Pentru ornat:
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si ciocolata:

Batem ouale intregi spuma folosind mixerul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 4-5 minute. Adaugam apa, uleiul si apoi cele 2 linguri de mac, folosind o spatula. La final, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.


Intre timp ne apucam de crema. Punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam treptat ciocolata taiata marunt amestecand pana se topeste toata. La final adaugam si untul taiat bucatele, la fel amestecand pana se topeste. Dam la frigider aprox o ora amestecand din cand in cand.


Blatul racit il insiropam cu sucul de piersici si lasam 20-30 min la rece. Turnam apoi crema peste blat, nivelam si ornam cu ciocolata alba.


Lasam la frigider 2-3 ore sau chiar peste noapte. (se poate servi si imediat dar pentru un gust perfect e de preferat sa lasam ciocolata sa se intareasca si blatul sa isi traga bine siropul)


Servim a doua zi dimineata langa o cafea aromata.


Sper ca v-am convins ca e o prajitura tare delicioasa.

 

TIPS-URI

1

daca doriti un blat mai inalt puteti dubla cantitatile, sau folositi o tava mai mica, eu am preferat un blat mai subtire

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

marianascarlat 1

13.06.2013, 16:42

Valclaudia 1

13.06.2013, 19:42

bravo,Timea! Am sa incerc si eu reteta ta!

reisnaor_2006 1

11.11.2014, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de nuci