Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 13 Noi 2017 | 307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g faina
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • Umplutura de branza:
  • 700 g branza de vaca
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/ plic)
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza:

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu scortisoara.


Se cern faina si cacaua intr-un castron. Se adauga zaharul, esenta de rom, praful de sare, ouale si untul taiat bucatele. Se framanta cu mana toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se pune aluatul intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.


Branza se da pe razatoare si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si grisul.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Intr-o tava unsa cu unt se intind 3/4 din aluat, se adauga merele, amestecul cu branza, iar la final se rade restul de aluat, presarandu-l peste prajitura. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

-Licurici- 1

14.11.2017, 08:05

Ce fain arata!

mirela0911 1

14.11.2017, 08:15

Cum arata!

elucubratiiculinare 1

14.11.2017, 08:24

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie