Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 13 Noi 2017 | 4423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g faina
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 200 g unt
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • o lingurita de pudra de scortisoara
  • Umplutura de branza:
  • 700 g branza de vaca
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/ plic)
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza:

Merele curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la calit impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se amesteca cu scortisoara.

Se cern faina si cacaua intr-un castron. Se adauga zaharul, esenta de rom, praful de sare, ouale si untul taiat bucatele. Se framanta cu mana toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se pune aluatul intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.

Branza se da pe razatoare si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, ouale si grisul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu unt se intind 3/4 din aluat, se adauga merele, amestecul cu branza, iar la final se rade restul de aluat, presarandu-l peste prajitura. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata