Desert prajitura Regina Maria

de miremirc in Prajituri, 25 Ian 2013 | 248394 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei

Bezea cu nuci :

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 150 g nuci prajite si taiate
  • 2 linguri faina

Crema :

  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt

Sirop:

  • 80 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de rom

Decor :

  • 30 g ciocolata alba
  • bilute de ciocolata etc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Regina Maria:

Blat: mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu, galbenusurile, uleiul treptat, iar la final faina. Omogenizam cu o spatula, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza bine.


Compozitia obtinuta o intindem in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mediu (180 de grade). Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.


Bezea de nuci: mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, iar la final nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Intindem compozitia in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-15 minute, tot la 180 de grade. Lasam sa se raceasca.


Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, faina si pudra de cacao. Omogenizam cu un tel si punem pe aburi (5-10 minute) pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca.


Untul ( 80-82 % grasime ) trebuie sa fie la temperatura camerei. Il mixam spuma , iar in el adaugam cate o lingura din crema de cacao racita, amestecand usor, pana incorporam toata crema.


Sirop: am fiert apa cu zaharul timp de 10 minute, am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom.



Asamblare : blat insiropat -jumatate din crema- bezea cu nuci- restul de crema- decor cu ciocolata alba rasa.


Punem prajitura la frigider cateva ore inainte sa o taiem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

marcus 1

12.04.2015, 20:15

Am facut si eu prajitura, mi-a reusit si musafirii mei au fost incantati. Am intervenit putin la crema: am folosit un pachet de unt german 82% de 250 gr. pe care l-am frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra si o lingura de cacao. Am frecat cele 6 galbenusuri cu 8 linguri de zahar, 2 linguri de cacao si 10 linguri de lapte si am lasat pe baie de abur aproape 10 minute amestecand in ea mereu cu telul. Am renuntat la cele 2 linguri de faina. Am facut si un sirop din 4 linguri de zahar caramelizat si 100 ml apa. Excelenta prajitura, nota maxima din partea mea.

dantes 1

17.01.2017, 10:48

Delicioasa!

miki_a 1

17.01.2017, 17:26

Arata impecabil!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu ciocolată și cremă de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti  cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem