Desert prajitura Regina Maria

de Oana in Prajituri, 13 Iul 2017 | 3110 vizualizari

 

Nu stiu de unde-i vine numele, dar am vazut o gramada de retete cu aceasta prajitura si am zis sa o incerc si eu :)
Bineinteles ca am adaptat-o dupa gustul meu si am aromat-o cu cafea si portocale, imi place mult combinatia asta cu ciocolata. A iesit minunat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 20 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Bezea cu nuci:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 150 gr nuci macinate
  • 40 gr faina

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 40 ml lapte
  • 300 gr mascarpone
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 lingurita esenta de portocale

Sirop:

  • 80 ml apa
  • 20 ml suc de portocale
  • 30 gr zahar
  • 1 lingurita coaja rasa portocala

Decor:

  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Regina Maria:

Crema: Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu laptele. Mixeaza in continuare la bain-marie, la viteza mica, pana obtii o crema omogena si de consistenta unei budinci.


Rastoarna crema intr-un alt castron si las-o sa se raceasca.


Mixeaza mascarpone rece, din frigider, apoi incorporeaza-l usor in crema de cacao racita, mixand la viteza mica pana ce crema devine omogena.


Intre timp, prepara blaturile.


Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul si bate pana se topeste si obtii o bezea lucioasa.


Amesteca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza, apoi pune-le peste bezea. Adauga esenta de vanilie. Mixeaza la viteza mica pana se incorporeaza.


Pune apoi faina, putin cate putin si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza compozitia.


Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 25x35 cm si rastoarna compozitia.


Coace blatul la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit, 20 de minute.


Scoate blatul din tava pe un gratar, indeparteaza hartia de copt si lasa-l la racit.


Blat de bezea: Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adauga treptat zaharul si bate pana obtii o bezea lucioasa.


Amesteca nuca macinata cu faina si pune cate putin peste bezea, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata cantitatea.


Tapeteaza cu hartie de copt aceeasi tava si rastoarna compozitia.


Coace blatul la 180 de grade C, pentru 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.


Scoate-l apoi din tava si lasa-l sa se raceasca pe un gratar, indepartand hartia de copt.


Sirop: Amesteca apa cu sucul de portocale si zaharul si pune la foc mic. Lasa sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul. Ia craticioara de pe foc si, cand s-a racorit putin, adauga coaja rasa de portocala. Lasa siropul sa se raceasca.


Asamblare prajitura: Pune hartie de copt in tava in care ai copt blaturile, pune blatul de pandispan si inteapa-l cu o scobitoare din loc in loc, apoi toarna cu grija siropul si intinde-l uniform pe toata suprafata, cu ajutorul unei pensule. Cand siropul a intrat de tot in blat, pune jumatate din crema de cacao, niveleaza bine, pune deasupra blatul de bezea cu nuca, apoi restul de crema. Niveleaza frumos si presara deasupra fulgi de ciocolata alba.


Acopera tava cu folie alimentara si pune prajitura la frigider cateva ore.

 

TIPS-URI

1

In crema se poate folosi in loc de mascarpone, un pachet de unt moale de 250 g, asta daca va plac cremele pe baza de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Regina Maria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

20.07.2017, 13:00

Nici nu am cu ce să o compar.... și cred că e minunat de bună!

Ancutsa 1

06.02.2018, 11:08

Preferata mea!

Rahela Velicu 1

06.02.2018, 11:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea