Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare

de Merisor in Prajituri, 2 Feb 2018 | 1945 vizualizari

 

Aveam această rețetă de prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare, trecută la favorite, de la Crisulina mea dragă, dar abia acum i-a venit rândul și pot să vă spun că ne-a plăcut maxim.
Este altceva decât o prăjitură clasică, este de fapt o budincă de griș cu multă brânză, în care eu am adăugat și niște merișoare că tare mult îmi plac.
Mulțumesc, Crisuliuna mea dragă, pentru această minunată rețetă de prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare!
 Rețeta Crisulinei aici: https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-saseasca-cu-branza-dulce-48124.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru stratul de griș:
  • 1 l lapte
  • 300 g griș
  • 100 g zahăr tos
  • 25 g unt
  • 10 ml esență de lămâie
  • Pentru crema de brânză dulce:
  • 750 g brânză dulce( proaspătă, de vaci)
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 5 ouă
  • 50 g merișoare confiate
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g zahăr vanilat
  • 10 ml esență de vanilie
  • 1 linguriță sare
  • În plus:
  • 15-20 g unt pentru uns forma
  • zahăr pudră pentru tapetat forma și pudrat prăjitura
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare:

Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare.


Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm sarea și zahărul, amestecăm intens până la topirea acestora, apoi adăugăm grișul, în ploaie.


Amestecăm intens până când budinca de griș se îngroașă, apoi stingem focul, încorporăm untul și esența și întindem budinca în forma de copt ( 26 cm), unsă cu unt și tapetată cu zahăr.


O lăsăm să se tempereze ușor, acoperită cu o folie direct peste ea, să nu prindă crustă.


Pregătim stratul de brânză și coacem prăjitura


Sfărâmăm brânza într-un bol.


Peste brânza sfărâmată adăugăm, pe rând: zahărul, sarea, apoi untul topit, ouăle, făina și merișoarele.


Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm să se odihnească 3-4 minute.


Întindem crema de brânză peste stratul de griș și coacem prăjitura săsească cu brânză dulce și merișoare, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C.


O lăsăm apoi să se răcească, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.


Nouă ne-a plăcut mult, sper să vă placă și vouă!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

13.02.2018, 22:12

Perfecta...am preparat si eu prajitura saseasca...dar de la Gabyta...parca!

kytz 1

28.04.2018, 09:57

Waw!!! Ce răsfăț, aici....

Corinuta 1

29.04.2018, 12:05

Tare buna e! Splendid ti-a iesit Meri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu branza
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu