Desert prajitura savarina

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iul 2013 | 84505 vizualizari

 

Se fac foarte usor si sunt la fel de bune ca cele de la cofetarie, ba chiar mai bune. Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 3,5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • Umplutura:
  • 400 ml frisca lichida
  • Topping:
  • 200 gr jeleu visine
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura savarina:

Aluat: Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam.


Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat.


Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca.


Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele.


Sirop: Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.


Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar.


Umplutura: Batem frisca cu intaritorul de frisca pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.


Pentru topping eu am avut niste sirop de visine pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.


Absolut minunate! Am retrait bucuria copilariei!


 

TIPS-URI

1

Pentru topping folositi unul acrisor, savarinele sunt dulci si vor contrasta in mod placut cu un jeleu acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

DexteR 1

12.07.2013, 01:47

Salutare!

O singura nelamurire am. In calitate de barbat amator ar fi fost util in timp aproximativ de lasat in cuptor pentru a nu sta langa ele pazindu-le sa se rumeneasca.

Am sa incerc reteta [a doua incercare, prima a esuat mizerabil (alta reteta)] si am sa revin cu un comentariu.

Alina26 1

18.02.2014, 12:28

Alexandra Burz 1

19.02.2014, 07:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine