Desert prajitura Tort de cocos

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2021 | 2706 vizualizari

 

Prajiturile cu multa nuca de cocos este adorata de noi. De aceasta data am incercat o reteta cu un blat pe baza de fulgi de cocos. Am ales o umplutura simpla cu gem,Nutella,frisca si mascarpone.
 Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 120 gr fulgi nuca de cocos
  • 70 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • praf de sare
  • Umplutura :
  • 250 ml frisca neindulcita Dorna
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri de zahar (120 gr)
  • 150 gr nutella
  • 150 gr gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tort de cocos:

Pentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade.

Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare adaugand zaharul.Mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.

Galbenusurile batute cu o furculita le adaugam peste albusuri si omogenizam. Urmeaza sa adaugam faina,nuca de cocos si praful de copt. Omogenizam cu o lingura de lemn de sus in jos,incet pana cand se incorporeaza bine.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie si coacem pentru 15 -20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit , preferabil de pe o zi pe alta.

 Pentru a umple blatul pregatim frisca pe care o mixam impreuna cu zaharul. Se pot adauga arome,daca doriti. Cand frisca este tare adaugam mascarponele si mixam inca putin la viteza mica ,doar pana cand se omogenizeaza. O impartim in 3 parti.

 Blatul care s-a racit il taiem cu un cutit foarte bine ascutit,astfel incat sa obtinem 3 parti egale.

 Incepem sa asamblam prajitura.

 Peste prima bucata de blat punem gem de caise, o intindem bine. Apoi adaugam 1/3 din crema,peste crema vine un strat subtire de nutella.Acest strat este mai greu de asezat , de aceea eu am folosit un pos.

 Asezam a doua bucata de blat si repetam :gem de caise,crema,Nutella.

 Urmeaza a treia bucata de blat. Peste aceasta ultima bucata intindem crema ramasa.

Ne ramane sa ornam prajitura si sa o lasam la frigider pentru cateva ore.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tort de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paleuri saltarete