Desert prajitura Tosca

de Geanina87 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 61654 vizualizari

 

Delicioasaaaaa!!! Un singur lucru vreau sa specific si anume ca prajitura arata mult mai bine in realitate decat in poze. Reteta e de la bucataras La Ancuta si ma bucur de alegerea facuta, deoarece toti cei care au gustat prajitura au fost incantati de gust. Eu am marit cantitatile, pentru o tava de 35x35 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 225 g zahar
  • 75 g mac
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 4,5 linguri faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 4,5 linguri amidon
  • 330 ml lapte
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g margarina Unirea (la temperatura camerei)
  • esenta vanilie
  • 250 g biscuiti
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura coniac sau esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 75 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pentru bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste putin.

Crema: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 9 linguri de zahar pana se albesc putin, apoi adaugam amidonul. Mixam in continuare si adaugam laptele rece putin cate putin. Mai mixam putin, dupa care punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam la racit. Untul, margarina si cele 3 linguri de zahar se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie si adaugam putin cate putin din crema racita pana cand o incorporam pe toata.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru a se topi caramelul. Dupa ce s-a topit se adauga coniacul.

Glazura: Ciocolata taiata marunt se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se da deoparte pana ajunge la consistenta unei smantani.

Asamblare: Blat, crema, biscuiti insiropati, glazura. Se da la rece, apoi se taie si se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura