Desert prajitura Tosca

de Geanina87 in Prajituri, 8 Iun 2014 | 62008 vizualizari

 

Delicioasaaaaa!!! Un singur lucru vreau sa specific si anume ca prajitura arata mult mai bine in realitate decat in poze. Reteta e de la bucataras La Ancuta si ma bucur de alegerea facuta, deoarece toti cei care au gustat prajitura au fost incantati de gust. Eu am marit cantitatile, pentru o tava de 35x35 cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 225 g zahar
  • 75 g mac
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 4,5 linguri faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 9 galbenusuri
  • 12 linguri de zahar
  • 4,5 linguri amidon
  • 330 ml lapte
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g margarina Unirea (la temperatura camerei)
  • esenta vanilie
  • 250 g biscuiti
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura coniac sau esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 75 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blat: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat, pana cand spuma devine lucioasa ca pentru bezea.Se pune macul si nuca de cocos si se omogenizeaza, dupa care se cerne peste compozitie faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste putin.

Crema: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 9 linguri de zahar pana se albesc putin, apoi adaugam amidonul. Mixam in continuare si adaugam laptele rece putin cate putin. Mai mixam putin, dupa care punem pe foc mic si amestecam pana se ingroasa crema. Lasam la racit. Untul, margarina si cele 3 linguri de zahar se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie si adaugam putin cate putin din crema racita pana cand o incorporam pe toata.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand pentru a se topi caramelul. Dupa ce s-a topit se adauga coniacul.

Glazura: Ciocolata taiata marunt se pune pe foc mic impreuna cu frisca si untul si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se da deoparte pana ajunge la consistenta unei smantani.

Asamblare: Blat, crema, biscuiti insiropati, glazura. Se da la rece, apoi se taie si se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de lamaie