Tartă cu dovleac

de sisterskitchen in Prajituri, 1 Noi 2012 | 1458 vizualizari

 

Ne place dovleacul în orice combinatie, chiar si crud.Suntem cu ochii pe el de cum apare in piaţă şi până se termină.Aşadar,în programul de astăzi o delicioasă tartă cu dovleac !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:(8 porţii)
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 125 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • dovleac ras
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu dovleac:

1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .


2. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna. Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze. Formăm o minge de aluat, învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.


3. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.


4.Coacem aluatul cam 15-20 de minute la 180°C (depinde foarte mult de cuptor–trebuie ca alatul să capete o nuanţă aurie). Este de preferat ca acest tip de aluat să fie copt separat şi după aceea umplut cu fructe,crème etc.


5.După 15 minute scoatem aluatul şi adăugăm dovleacul călit (15 minute la foc mic cu 1 lingură de zahăr şi 1 linguriţă de scorţişoară). Am ras deasupra şi puţin aluat, dar merge şi fără.


6.Dam la cuptor pentru 20 minute la foc mic. Scoatem tarta, o pudrăm cu puţină scortisoară si o lăsăm să se răcească.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

lilik 1

03.11.2012, 12:58

super buna

sisterskitchen 1

10.12.2012, 21:52

multumim!

Bucatardinpasiune 1

16.02.2013, 00:41

Ahh, ce-mi mai place dovleacul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovleac