Desert prajitura Inghetata falsa

de amalia01 in Prajituri, 27 Dec 2017 | 4166 vizualizari

 

Practic ti se topeste in gura. Este aromata, delicata ...are tot ce ii trebuie pentru o prajitura cu esenta de"mai vreau". ..

 

INGREDIENTE

  • a. blat
    • 6 albusuri
    • 6 lg zahar
    • 6 lg nuca macinata
    • 1 praf de copt
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    b. crema 1
    • 6 galbenusuri
    • 6 lg de zahar
    • 1 budinca de vanilie Dr. Oetker
    • 200 ml lapte
    • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
    • 200 g margarina Rama Maestro
    c. crema 2
    • 200 ml frisca lichida Meggle
    • 2 lg capucino
    Mai ai nevoie de :
    • ciocolata rasa
    • decoratiuni

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Inghetata falsa:

Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Adaugi nuca macinata, iar la final, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit pentru cca 25 de minute. Timpul depinde de cuptor. Cel mai bine verifici cu scobitoarea.  Practic, trebuie sa aiba o culoare placuta, aramiu deschis.

crema 1

  Dizolvi budinca in laptle caldut. Galbenusurile le amesteci bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugi budinca dizolvata si omogenizezi cu ajutorul mixerului. Pui vasul pe foc mic si amesteci continuu pana cand se ingroasa, apoi dai la rece. Cand se racoreste ( atentie sa nu se raceasca de tot!) adaugi margarina cubulete si bati cu mixerul la viteza mica.Trebuie sa obtii o crema pufoasa.

crema 2

  Bati frisca cu mixerul, iar cand este aproape gata, adaugi capucino si bati in continuare.

  Montare:

  Cand blatul s-a racit, torni crema de vanilie si intinzi, apoi crema de capucino si decorezi dupa plac.  

  Tips& Tricks: nu uita sa adaugi putin praf magic de iubire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Inghetata falsa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca