Desert prajitura turnata cu branza

de Corinuta in Prajituri, 5 Iul 2018 | 4959 vizualizari

 

Am făcut rețeta pentru tavă mică, dar am dublat cantitatea de brânză pentru că ne place cu multă umplutură :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 3 ouă
  • 13 lg zahăr
  • 13 lg lapte
  • 13 lg ulei
  • 17 lg faină
  • 1/2 plic praf de copt
  • putina zeama de lămâie
  • un praf de sare
  • zahăr vanillat sau esența de vanilie
  • Ptr umplutură:
  • 1 kg brânză de vaci
  • 5-6 lg zahăr
  • 100g stafide
  • 2 ouă
  • 2 linguri griș sau amidon
  • coajă rasa de lămâie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza:

Se mixeaza ouăle cu zahărul și sarea până își dublează volumul.

Se adaugă laptele și uleiul, turnând încet și mixând continuu. Se adaugă și făina, iar la sfârșit praful de copt stins cu zeama de lămâie.
Jumătate din compoziție se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt si se dă la cuptorul încins la 180 de grade C, pentru 10-15 minute.
Se pregătește umplutura: mixăm ouăle cu zahărul, apoi adăugăm brânza și aromele, iar la sfârșit stafidele.
Scoatem tava din cuptor, punem umplutura și o întindem uniform, iar deasupra ei turnăm cealaltă jumătate de aluat. O dam la cuptor încă 30 sau 40 de minute, dupa 30 de minute dam cuptorul pe 170 de grade C.
Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr și se poate servi tăiată cubulețe.
Poftă bună!

TIPS-URI

1

Eu am verificat astfel dacă e coaptă: am apăsat puțin aluatul cu degetul și dacă se ridică înapoi și nu rămâne forma degetului, înseamnă că e coaptă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7477 puncte

katty

6942 puncte

Constelatialeu

4888 puncte

Rocsi

4850 puncte

Anett

4283 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu nuci si cirese