Desert prajitura Valurile Dunarii

de Gherca Daniela in Prajituri, 23 Feb 2018 | 2862 vizualizari

 

Reteta cu dragoste!:x 
Stiu ca reteta originala este cu mult unt, iar eu ma cam feresc de untul in exces, insa toti cei care au gustat-o au fost foarte placut surprinsi de gustul prajiturii, le-au placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • 200 g visine (eu am folosit din visinata, dar se pot folosi proaspete, din compot, confiate)
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Valurile Dunarii:

Pentru Blat:

     Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.
Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
      Atentie sa nu faceti ca mine, adica sa amestecati faina, praful de copt si cacao impreuna ca altfel riscati sa nu mai aveti blat alb :( si nu mai este asa de aspectuoasa prajitura!

      Intr-o tava de dimensiunea 32-35cm pe care o tapetam cu hartie de copt turnam jumatate din cantitatea de compozitie obtinuta, iar cu cealalata jumatate o amestecam cu cacaoa si amestecam pana obtinem un aluat maro. Turnam peste blatul alb din tava, nivelam frumos, iar deasupra presaram toata suprafata visine din visinata, pe care le-am avut la scurs intr-o sita.

P.S. Greseala mi-am asumat-o si a trebuit sa ii mai pun un pic de cacao in cealalata jumatate de compozitie, macar sa diferentiez putin culorile :D (dar se vede cat de cat, zic eu :D)

Dam tava la cuptor pentru cca.30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, lasam blatul sa se raceasca complet.

Pentru crema:

        Intr-un ibric marisor, punem pe foc laptele impreuna cu plicul de budinca, zaharul si putina esenta de vanilie. Amestecam continuu, pana cand incepe sa se ingroase. Oprim focul si lasam sa se raceasca  complet, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma o crusta deasupra.
      Cand crema s-a racit bine, mixam frisca lichida pana se intareste si cu o lingura punem din crema racita mixand mereu pana incorporam bine totul si obtinem o crema omogena.

    Punem crema obtinuta peste blatul rece, nivelam frumos deasupra si dam prajitura la frigider si ne ocupam de glazura.

Pentru glazura:

      Intr-un ibric punem pe foc frisca lichida impreuna cu ciocolata, iar cand s-a topit de tot oprim focul si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
    Turnam glazura peste prajitura si nivelam frumos, iar cu ajutorul unei furculite, trasam valuri pe intreaga suprafata.

Dam prajitura la rece pentru 2 ore sau peste noapte.

Se taie cuburi cu un cutit foarte ascutit.
Este super delicioasa si foarte lejera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate