Desert prajitura vanilata

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Apr 2020 | 1459 vizualizari

 

M-am inspirat de la Bucataresele vesele, am schimbat pe ici pe colo in functie de ingredientele mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 10 g ness
  • 150 g zahar
  • 400 ml apa fiarta
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca vanilata si indulcita La Dorna
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • aschii de ciocolata
  • cacao
  • zmeura
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura vanilata:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat mixam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina si cacaoa si se amesteca. Peste albusuri punem galbenusurile, le incorporam cu miscari lente, apoi incorporam si faina amestecata cu cacao, folosind tot miscari lente de jos in sus. Punem compozitia in tava, nivelam si dam tava la cumptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava blatul si se lasa sa se raceasca.


Sirop: Ness-ul cu zaharul si un pic de apa se mixeaza bine pana obtinem o spuma, apoi turnam apa fiarta si omogenizam, lasam sa se raceasca.


Crema. Hidratam gelatina in 70 ml apa rece. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine apoi le punem pe baie de abur si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste, luam de pe baie de abur si incorporam gelatina hidratata, lasam sa se tempereze putin, apoi incorporam mascarponele. Smantana pentru frisca o mixam bine pana obtinem o frisca ferma, frisca in care incorporam crema de mascarpone.


Asamblare : Dupa ce blatul se raceste bine se taie in doua. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam prima parte de blat si o insiropam bine, punem jumatate din crema , nivelam, asezam a doua parte de blat, insiropam si intindem restul de crema, presaram aschii de ciocolata si cernem cacao. Dam tava la frigider pentru cateva ore. Apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Decoram cu zmeura si frunzulite (de preferat de menta, daca nu orice frunzulita spalata bine si uscata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura vanilata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

deyutzky 1

24.04.2020, 01:38

Arata de visss! Ce frumos sta si zmeurica aia acolo.

Valclaudia 1

24.04.2020, 06:47

Perfecta!

RuxyRux 1

24.04.2020, 18:01

WOW! Arata exceptional Cleme!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tortulet cu fructe
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală