Desert prajitura Vieneza

de Nadyne in Prajituri, 15 Dec 2016 | 5107 vizualizari

 

    O prajitura tare gustoasa, potrivita pentru masa de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 100 g zahar fin
  • 1 ou

Umplutura:

  • 7 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 g nuca macinata
  • plus 1 borcan gem, de preferat de caise(400 g)

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra (minim 55% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Vieneza:

Aluat: Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute.


Umplutura: Batem spuma tare albusurile de la cele sapte oua, cu 150 g zahar, apoi incorporam usor, cu miscari largi, pe rand galbenusurile. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem aluatul si-l aplatizam uniform, cu palma (nu-l putem intinde cu sucitorul).


Peste aluat, intindem un strat de gem, apoi turnam compozitia cu nuca.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 30 minute sau pana cand crema s-a rumenit frumos.


Prajitura se lasa la racit. Cand este rece, turnam deasupra glazura de ciocolata pe care am pregatit-o astfel: ciocolata rupta bucatele se pune intr-un castron. Aducem frisca si untul la punctul de fierbere, apoi le turnam peste ciocolata. Lasam asa 5 minute, apoi omogenizam bine, sa obtinem o crema fina.


Pentru a o putea taia frumos, prajitura se tine la rece cateva ore sau chiar peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Vieneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

17.12.2016, 21:40

Stiu prajitura si tare imi mai place!

diaconta 1

17.12.2016, 21:51

Minunata prajitura ta

dantes 1

18.12.2016, 07:19

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu nuca si mere