Crumble Panacris

de Panacris in Prajituri, 30 Aug 2012 | 1083 vizualizari

 

Toata lumea face crumble, principalii "vinovati" Ruxy, Dia, Lia. Lilik si multi alti Bucatarasi! In concluzie, trebuia sa incerc si eu. Dupa ce am studiat toate retetele, am creat si eu un crumble Panacris. Tot am facut, o, alta noua, achizitie, tava cu fund detasabil acoperita cu un strat de ceramica:D., care trebuia incercata. Multumesc Ruxy, Dia, Lia, Lilik si toti Bucatarasi ptr idei:-*

 

INGREDIENTE

  • prune 700 g,
  • mix de fructe tropical 300 g,
  • faina 250 g,
  • fulgi de ovaz maruntit 100 g,
  • zahar brun 100 g,
  • zahar tos 50 g.,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • esenta de portocale 1 fiola,
  • scortisoara 1 lingurita,
  • unt 150 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble Panacris:

Prunele se curata de samburi, se pun intr/o tava termorezistenta, se adauga fructele din compotul tropical mix cu putina zeama si esenta de porticale, presarandu/se scortisoara peste toate fructele. Fulgii de ovaz, multumesc Ruxy de pont, se dau prin masina de macinat cafea, ca sa se marunteasca, se amesteca cu faina, zaharul brun, zaharul vanilinat si untul moale la temperatura camerei. Se framamanta usor toate ingredientele, iar cand au luat forma de crumble, adica faramite, se aseaza peste fructe. Se introduce tava in cuptorul preincins, cca. 50 de minute la 180 grade. O nebunie e putin spus, nu credeam ca o sa- mi placa, dar e de nota 30 vorba lui Medi.

 

RETETA IN IMAGINI

Crumble Panacris-0
Crumble Panacris-1
Crumble Panacris-2
Crumble Panacris-3
Crumble Panacris-4
Crumble Panacris-5
Crumble Panacris-6
Crumble Panacris-7
Crumble Panacris-8
Crumble Panacris-9
Crumble Panacris-10
Crumble Panacris-11

COMENTARII (26)

Sim0na

Sim0na 1

31.08.2012, 11:49

iri_iri

iri_iri 1

31.08.2012, 19:08

place

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

01.09.2012, 16:29

fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!