Desert rapid cu banane si crema de vanilie

de mirela0911 in Dulciuri, 20 Apr 2016 | 2916 vizualizari

 

Este un desert tare bun, seamana putin cu tiramisu, se prepara rapid si se mananca la fel de rapid. Sper sa va placa! :X 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3-4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte dulce
  • 1 plic zahar vanilat Bourboun
  • 250 g mascarpone
  • 100 g unt
  • 1 pachet piscoturi tip biscuiti
  • 3-4 banane bine coapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rapid cu banane si crema de vanilie:

Se prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se bat ouale si se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se toarna laptele in fir subtire si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se aseaza pe foc mic si se aduce la punctul de fierbere, amestecand continuu, pana se ingroasa crema. Cand e gata, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca impreuna cu mascarpone.

Intr-un vas de yena se aseaza biscuitii unul langa celalalt. Deasupra se pun bananele taiate rondele subtiri, acoperind toti biscuitii. Se toarna crema peste, se niveleaza apoi se aseaza din nou biscuiti, mai rar decat cei asezati pe fundul vasului. 

Se da la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga si cateva fructe de sezon deasupra, daca preferati.

2

Este nevoie de 3 banane mari sau 4 mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapid cu banane si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta Primavara