Placinte cu mere trase la tigaie

de robert_b in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 4830 vizualizari

 

O reteta facuta de la cap la coada de mine! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr. faina
  • 2 linguri de iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr. drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 250-300 ml. apa calduta
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere
  • 2 linguri zahar
  • 30 ml. apa
  • putina scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mere trase la tigaie:

Se freaca drojdia cu zaharul, pana devine o pasta. Faina o cernem intr-un bol, adaugam apoi sarea, drojdia,si iaurtul. Amestecam bine, cu mana, apoi punem coaja de portocala si apa calduta, pana devine un aluat omogen si nelipicios. Apoi incorporam uleiul. Punem peste aluat o foaie de plastic si il lasam sa creasca la loc caldut.

Dupa care pregatim umplutura: Mai intai spalam si decojim merele, apoi le dam prin razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita punem merele, zaharul, apa si scortisoara. Lasam pana ce se calesc bine merele.

Aluatul dospit se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire. Se imparte in patratele, se pune putin din umplutura si se impatureste bine. Intr-o tigaie antiaderenta, coacem placintele, pe ambele parti. Se decoreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Se poate face si cu alte fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mere trase la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere acrisoare