Desert raw vegan

de Rita Ilies in Vegan / Raw vegan, 28 Ian 2014 | 11227 vizualizari

 

Nu mi-am propus să fac o revoluție în ceea ce privește alimentația pe termen lung, nu vreau să cad în extreme. De asemenea, nu sunt împotriva stilurilor alimentare contemporane. Singura excepție fiind aceea că cei mici, indiferent de deprinderile alimentare ale părinților, trebuie neapărat să consume și carne pentru asimilarea vitaminei B12 regăsită exclusiv în produsele de origine animală și care este indispensabilă în menținerea producției de mielină care protejează neuronii și asigură buna funcționare a acestora.
Sunt omnivoră convinsă dar consider că tonele de mezeluri, brânza topită, alimentele prăjite, grase, sau pline de aditivi nu au ce căuta pe masa unui om care ține la sănătate. Din același motiv am ales să prepar mai rar dulciurile clasice și să apelez la delicioasele prăjituri raw vegan.
Sunt dulci deși se prepară fără adaos de zahăr, sunt sățioase deoarece conțin o mulțime de nutrienți, și sănătoase pentru simplul fapt că nu sunt supuse degradării termice care să distrugă sau să schimbe proprietățile ingredientelor. De aceea sunt înlocuitorul cel mai potrivit pentru clasicele ”batoane de slăbit” pline de E-uri, care au ca rol principal substituirea unei mese. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 100 g curmale
  • 50 g goji
  • 50 g sâmburi de nucă
  • 30 g sâmburi de caise
  • 20 g fulgi de ovăz
  • 20 g fulgi de secară
  • 20 g fulgi de nucă de cocos
  • 20 g semințe de floarea soarelui
  • 20 g semințe de in
  • 20 g semințe de cânepă
  • 10 g pudră de roșcove
  • două linguri cu ulei de nucă presat la rece
  • două linguri cu ulei de șofrănel
  • 50 ml lapte din soia nemodifictă genetic
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert raw vegan:

Curmalele curățate de sâmburi și jumătate din cantitatea de goji le-am pus la hidratat preț de 2 ore.

Între timp, în blender, am tocat sâmburii de nucă și de floarea soarelui. Am adăugat nuca de cocos, semințele de in și pudra de roșcove. Odată hidratate, am completat gustul cu fructele de goji și curmalele hidratate, cu uleiul de nucă și cel de șofrănel, apoi am adăugat laptele de soia și fulgii de secară și ovăz.


Cu ajutorul unei spatule am încorporat și semințele de cânepă, cele de in și restul de goji.

Am așezat compoziția obținută într-o tăviță ( 20/15 cm ) tapetată cu hârtie de copt.


Desertul trebuie lăsat la frigider câteva ore ( eu l-am lăsat peste noapte ). Vă recomand să-l acoperiți cu folie alimentară pentru a se păstra mai bine.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Recomand pudra de roșcove ca înlocuitor exclusiv de cacao mai ales în alimentația copiilor. Pudra de roșcove este bogată în calciu, în timp de cacaoa conține teobromină ce favorizează eliminarea lui. NU conține gluten ( principalul factor care favorizează declanșarea bolii celiace ), cofeină sau lactoză.

2

Proprietățile uleiului de șofrănel nu sunt nici ele de neglijat. Acesta are un conținut mare de acizi grași esențiali Omega 6 și 9, vitamina E, și minerale, ajutând la menținerea sănătății celulelor și scăderea colesterolului rău ( LDL ). Previne obezitatea prin reducerea absorbției de lipide în țeuturi și accelerarea ratei metabolice inclusiv pe perioada de repau sau somn. Inhibă apetitul alimentar și favorizează eliminarea mai rapidă a grăsimilor din corp, reglează nivelul glicemiei din sânge, etc.

3

Se poate adăuga și coajă rasă de citrice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert raw vegan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

laura_n 1

29.01.2014, 15:09

biig like!

Rita Ilies 1

29.01.2014, 16:57

monik80 1

18.03.2015, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de mere