Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti

de Lau in Dulciuri, 25 Mai 2017 | 5954 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
M-am inspirat de pe blogul Lecturisiarome
Retete pentru un picnic reusit

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un bol, batem ouale cu sarea, adaugam zaharul si batem cu telul pana ce se dizolva.

Adaugam branza de vaci (scursa de zer), amestecam bine, cernem faina cu praful de copt, adaugam esenta si coaja de portocala.

Amestecam bine pana ce se omogenizeaza si obtinem un aluat moale si usor de modelat; acoperim si lasam 10 minute.

Cu mana umeda, luam bucati de aluat un pic mai mare ca o nuca, le dam forma rotunda, dupa care le aplatizam.

Intr-o tigaie, adaugam ulei si cand s-a incalzit, adaugam papanasii pe care i-am format.

Ii lasam sa se rumeneasca si, cu ajutorul unei palete, ii intoarcem pe partea cealalta.

Ii scoatem pe un platou pe care punem un servetel de bucatarie.

Ii pudram cu zahar pudra si servim cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata cu branza si afine

de oanapl 7

pe 02.03 la 17:14

Tort cu zmeura , banane si 50 de Primaveri

pe 01.03 la 13:59

PRAJITURA MIMOZA

pe 29.02 la 10:38

BRIOSE SARATE

pe 29.02 la 10:23

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

de Rocsi 9

pe 28.02 la 20:14

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu mere si aluat cu unt