Trufe

de dany3la in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 3083 vizualizari

 

Azi am vrut sa-i fac mamei mele o surpriza si i-am preparat o reteta de Trufe!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 plicuri budinca (eu am folosit ciocolata si frisca)
  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • cocos
  • nuca macinata
  • 100 gr fulgi de porumb
  • unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe:

Iata cum am pregatit reteta de Trufe.


Pentru prima budinca (ciocolata): intr-un castron am pus plicul de budinca si 50 ml lapte, iar restul (250 ml) l-am pus la fiert.


Peste praful de budinca si lapte am adaugat 5 linguri de zahar. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam compozitia de budinca. Cand s-a facut o luam de pe foc si o punem la racit.


Pt a doua budinca (frisca): intr-un castron am pus plicul de budinca si 50 ml lapte, iar restul (250 ml) l-am pus la fiert. Peste praful de budinca si lapte am adaugat 5 linguri de zahar. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam compozitia de budinca. Cand s-a facut o luam de pe foc si o punem la racit.


Dupa ce s-au racit punem 25 gr de unt in fiecare budinca si 50 gr de fulgi de porumb zdrobiti.Se amesteca apoi se pune la frigider circa 30 min.


In doua castroane se pune: in primul cocos cu putin zahar, iar in al doilea nuca macinata cu putin zahar.


Se scot budincile din frigider, se fac in forma de bilute si se dau in cocos sau nuca.


Pe urma se pun pe un platou si se acopera cu o folie de plastic si se baga in frigider pt cateva ore.


Va recomand aceasta reteta de trufe!

 

TIPS-URI

1

Vor iesi in jur de 60 de trufe

2

In loc de fulgi de porumb puteti pune musli!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dany3la 1

08.08.2011, 10:42

Sunt foarte bune! ar trebui sa le incercati!!!

mena29 1

08.08.2011, 12:27

Sunt sigura ca mama s-a bucurat

iri_iri 1

02.03.2012, 05:42

fff bune...a sa nu uit ,,la multi ani frumosi si sanatosi,,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu ciuperci pleurotus și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 21:28

Cremșnit Duo

ieri la 19:05

Salata cazaceasca cu sfecla rosie ,fasole si piept de pui

de Ksenya 4

ieri la 17:15

Sandvis ovo-lacto-vegetarian

de RODIMUR 5

ieri la 15:42

Tort cu afine

de anca_rm 6

ieri la 14:49

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta