Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

de Rocsi in Prajituri, 4 Iul 2021 | 2506 vizualizari

 

Rulada aceasta este grozava, de fapt, cam ca toate ruladele! Cel mai mult ma incanta ca pot folosi fructe proaspete si aromate in aceasta perioada, iar asta face ca deserturile sa fie si mai minunate! Aici reteta este simpla: blat pufos cu cacao, o crema cu frisca si crema de branza si un jeleu de cirese. Vedeti ca nu e nimic complicat? Si pentru un blat, chiar se merita sa aprindeti cuptorul, chiar daca este cald! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri Green Sugar Gold (sau 5 linguri zahar brut sau alb)
    • 4 linguri apa rece
    • 4 linguri ulei
    • 1 lingura cu varf cacao
    • 4 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 linguri esenta de rom
    Pentru crema:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 150 gr crema de branza
    • 3 linguri indulcitor pudra (sau 3 linguri zahar pudra)
    • 2 lingurite green sugar vanilie
    Pentru jeleul de cirese:
    • 350 gr cirese
    • 1 lingura indulcitor pulbere (sau 1 lingura zahar)
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 1 lingura potrivita amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese:

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati usor. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati treptat, amestecand cu o paleta de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm. Turnati compozita de blat, o nivelati, trantiti usor tava de masa de 2-3 ori, sa iese din bulele de aer. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12 minute. Il scoateti din cuptor, il lasati 1 minut sa se racoreasca, apoi rulati, cu tot cu foaia de blat. Il lasati sa se racesca. Jeleul de cirese: Spalati ciresele, le scoateti samburii. Le puneti intr-o cratita cu zeama de lamaie, indulcitorul si le transferati pe foc. Le lasati sa fiarba 5-6 minute la foc mic, amestecati din cand in cand. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece, il turnati peste cirese, amestecati pana se ingroasa. Il dati deoparte, il lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-un vas puneti smantana pentru frisca rece, crema de branza si indulcitorul pudra. Mixati la viteza potrivita, pana obtineti o compozitie cremoasa. La final adaugati vanilia. Puneti doua linguri de crema intr-o cana, o acoperiti si o dati la rece. Desfaceti blatul rece de rulada. Intindeti crema, apoi puneti jeleu de cirese din loc in loc. Rulati cat mai strans, inveliti rulada in folie si o dati la rece 2-3 ore. O desfaceti si indepartati colturile. Crema oprita o puneti intr-un pos. Formati cateva moate si decorati cu cirese. Eu am ras putina ciocolata fara zahar deasupra, dar mergea mai multa, insa era prea cald in bucatarie si mi se topea in maini! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata si cirese