Desert rulada cu crema de branza si dulceata de capsuni

de Rocsi in Prajituri, 3 Apr 2018 | 3661 vizualizari

 

Cand am chef de ceva dulce si sunt in mare pana de idei, pregatesc o rulada, pentru ca este un desert ce se face destul de usor si nu pot sa aloc mereu mult timp unui desert, ca mai sunt si alte treburi de facut. Un blat pufos, o crema de branza combinata cu dulceata de capsuni si este gata desertul si pentru acest week-end!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 450 gr crema de branza (eu am folosit Delaco, crema de branza cu smantana)
    • 2 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite vanilie
    • coaja rasa de la o lamaie mica
    • dulceata de capsuni
    • zahar pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de branza si dulceata de capsuni:

Blatul: Separati ouale, bateti galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le mixati cu sarea pana devin spuma. Le incorporati in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz. Rasturnati aluatul, il nivelati si introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12-14 minute. Cand este gata, scoateti blatul din cuptor, il desprindeti de pe foaia de copt si il rulati atunci fierbinte. Il inveliti intr-un prosop curat de bucatarie si il lasati sa se raceasca.

Crema: Crema de branza rece o mixati cu zaharul pudra. Adaugati vanilia si coaja rasa de lamaie. Desfaceti blatul rece, puneti crema si o nivelati. Din loc in loc, puneti dulceata cu o lingurita. Rulati bine, apoi il inveliti in folie si strangeti bine la capete. Dati rulada la rece 2-3 ore, apoi o portionati si o pudrati cu zahar. Acum este numai buna de servit!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de branza si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

11.04.2018, 20:12

Dia, Mihaela, va multumesc mult fetelor!

elucubratiiculinare 1

12.04.2018, 08:39

arata foarte bine

Rocsi 1

13.04.2018, 21:23

Multumesc Elucu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu crema de dovleac