Blatul:
Ouale ıntregi ımpreuna cu zaharul şi sarea se mixeaza pana se albesc; se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu vanilia, praful de copt , cacaoa şi esentele. Se lasa sa sa odihneasca compozitia ptr.aprox.15 min.
Sosul de cacaoa:
Intr-un vas amestecam faina, zaharul, cacaoa şi nesul; adaugam treptat laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloaşe. Punem vasul pe foc mediu amestecand continuu. Cand ıncepe compozitia sa clocoteasca se mai fierbe 1-2 minute la foc mic.; Se ia de pe foc se amesteca cu esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand ın cand sa nu prinda crusta.
O tava de marime mijlocie se ımbraca ın hartie de copt sau se unge cu ulei. Se pune jumatate din compozitie, se adauga vişinele; Se acopera cu sosul de cacao iar apoi se adauga restul compozitiei.
Se da la cuptorul preıncalzit la 180 grade ptr.aprox.35-40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea
1
se poate servi cu ınghetata...
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro