Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara

de anca_rm in Prajituri, 2 Mai 2020 | 2946 vizualizari

 

O rulada simpla si rapida cu gust intens de cafea dar si cu o nota acrisoara.
Am folosit o dulceata de coacaze negre dar la fel de bun ava fi si o dulceata de caise,zmeura,afine, visine sau orice alta cu gust putin acrisor.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 30 ml apa carbogazoasa (3 linguri)
  • 120 gr zahar tos (5 linguri)
  • 100 gr nuca macinata (6 linguri)
  • 50 gr faina (2 linguri)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 plic praf de copt (5 grame)
  • Umplutura:
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 7 gr cafea solubila
  • 400 ml frisca neindulcita Dorna
  • 150 gr zahar pudra (sau dupa gust )
  • -150 gr dulceata acrisoara (coacaze,afine,zmeura,visine ,agrise)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara:

Blat

Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt.

Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C.

Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer le-am batut bine pana cand zaharul s-a topit.

Nuca macinata impreuna cu faina si cu praful de copt le-am amestecat si le adaugam pe rand peste oua. Adaugam apa si omogenizam bine.

Compozitia o turnam in tava pregatita, intindem pe toata suprafata tavii (va fi un strat subtire) si dam la cuptorul incins pentru 10-15  minute.

Cand este coapta, scoatem tava, lasam putin sa se tempereze si rulam blatul cu hartia de copt.

O lasam la racit.

De obicei blatul il rulez intr-un prosop umezit, dar de aceasta data asa mi-a fost mai la indemana si mai rapid. Cand o sa-l desfacem, trebuie sa avem grija sa nu il rupem, cand scoatem hartia.

 

Umplutura

Ciocolata neagra taiata in bucati mici impreuna cu cafeaua solubila si cu 100 ml frisca le topim la foc mic, amestecand continuu. Cand ciocolata este topita, luam de pe foc si o lasam la racit.

Restul de 300 ml frisca impreuna cu zaharul pudra le batem pana cand se intareste frisca.

Eu am folosit smantana pentru frisca neindulcita de la Dorna, dar se poate folosi si frisca vegetala. In cazul in care folositi frisca vegetala, nu mai este nevoie de zahar pudra.

 Cand ciocolata topita este foarte rece, cu o lingura o adaugam peste frisca batuta si omogenizam pana cand obtinem o culoare uniforma.

 Blatul il desfacem din hartia de copt,cu atentie sa nu se rupa. Intindem un strat de dulceata, nu foarte groasa. Punem jumatate din frisca si nivelam. Incepem sa rulam cu grija.

 

Deasupra vom intinde restul de frisca si ornam dupa cum ne place.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de cafea si dulceata acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madeleine-reteta clasica