Desert rulada cu lapte condensat si mascarpone

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Oct 2020 | 1103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Rulada
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 6 linguri apa fiarta
  • un praf sare
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g lapte condensat cu cacao
  • Zmeura
  • decor
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu lapte condensat si mascarpone:

Rulada : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, apoi se adauga apa fierbinte si se mixeaza 1-2 min. Se incorporeaza galbusurile, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt.


Se tapeteaza cu hartie de copt tava de la aragaz, se pune compozitia in tava, se niveleaza, se baga tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca 20-25 min. Se scoate tava din cuptor se rastoarna rulada pe o alta foaie de hartie de copt, se elimina foaia pe care a fost compozitia, apoi se ruleaza usor si se lasa sa se raceasca.


Crema : Intr-un bol se pune mascarponele, laptele condensat se mixeaza bine apoi se incorporeaza frisca batuta.


Asamblare : Se intinde crema pe suprafata ruladei ( se opreste un pic de crema pentru decor), la capat se pune zmeura in sir indian apoi se ruleaza. Se topeste ciocolata alba si se glazureaza rulada, apoi ornam cu crema si ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu lapte condensat si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Merisor 1

27.10.2020, 05:49

Yummy! Ce bună trebuie să fi fost!

RuxyRux 1

28.10.2020, 20:40

Ce bine arata Cleme ploua in gura cum se spune! Sigur e un deliciu!

Gherca Daniela 1

01.11.2020, 14:04

delicioasa!

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert flori dulci cu gem
  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Patratele cu brinza si crema de lamiie