Desert rulada perfecta

de alinutzika in Prajituri, 20 Mar 2012 | 29998 vizualizari

 

Reteta o am de la o colega educatoare si se numea simplu "Rulada foi napolitane". Am facut-o si de Craciun si am facut-o iar zilele astea, in cantitati duble, pentru un eveniment in familie. Eu am numit-o perfecta, pentru ca asa este. Se face usor si este nemaipomenit de buna. Iar pe farfurie, arata grozav. A disparut prima dintre toate celelate bunatati!

 

INGREDIENTE

  • Crema de biscuiti:
  • o cana zahar
  • 1 1/2 cana apa
  • 300 g biscuiti simpli
  • Crema de lapte praf:
  • 5 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 1 pachet margarina(unt)
  • 200 g lapte praf
  • 150 g nuca de cocos
  • + 2 foi napolitana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada perfecta:

Crema de biscuiti: O cana zahar se caramelizeaza si se stinge cu 1 cana si jumatate de apa. Se fierbe pana se topeste caramelul. Se ia de pe foc si se pun 300 g biscuiti macinati fin cu robotul sau masina de tocat carne. Se imparte cantitatea in doua si se pune egal peste cele 2 foi de napolitane. Se lucreaza rapid cat e fierbinte, pentru ca desi e foarte groasa, crema se intareste si mai mult.

Crema de lapte praf: Apa, zaharul si margarina se dau in clocot, se iau de pe foc si se adauga 200 g lapte praf , plus 150 g nuca de cocos.
Se imparte si ea in doua si se intinde rapid peste crema de biscuiti, avand grija sa nu apasam tare cu cutitul, pentru a nu strica stratul de biscuiti.

Foile de napolitana se ruleaza strans, avand grija pe cat posibil sa nu le rupem. Oricum, se ruleaza usor, pentru ca foile se inmoaie suficient de la cele doua creme.

Se pastreaza la rece minim 3-4 ore inainte de a o servi, pentru a se putea taia bine. Ea oricum o sa se intareasca bine.

E un deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada perfecta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos