”Triunghiuladă” cu cocos

de CulinaryRainbow in Dulciuri, 28 Mar 2015 | 4872 vizualizari

 

Vă place cum sună ”triunghiuladă”? :)) Când am vrut să pun rulada la rece am scăpat-o pe masă și s-a netezit puțin. :) Am ajutat-o și eu cu palmele și am presat-o ușor sub forma unui triunghi și-apoi, cum nu puteam să-i spun ruladă, draga mea Merișor a botezat-o instantaneu ”triunghiuladă”. Așa a rămas. :))

E un desert rapid, ușor și e de post. Cât despre aspect, lumea mă întreabă cum i-am dat formă și vă spun sincer că a fost un accident. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 g biscuiți populari/economic
  • 250 ml lapte de soia ( se poate înlocui cu lapte de vacă )
  • 100 g zahăr brun
  • 50 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarina vegetală nehidrogenată )
  • 5 linguri cu pudră de roșcove sau 4 linguri cu cacao
  • Ingrediente pentru umplutura de cocos:
  • 250 g nucă de cocos
  • 70 g zahăr pudră
  • 150 g unt de cocos (se poate înlocui cu margarină vegetală nehidrogenată )
  • coaja rasă de la un grapefruit
  • o păstaie de vanilie su zahăr vanilinat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ”Triunghiuladă” cu cocos:

Cu siguranța mulți dintre voi ați pregatit macar o data salam de biscuiți, deci, va va fi foarte ușor sa pregatiți foile.

Sa va reamintesc totuși. :)

Am rupt biscuiții lasand și bucațele mai mari pentru a obține o foaie cu un aspect frumos. Am incalzit ușor laptele impreuna cu zaharul și untul de cocos, apoi l-am turnat peste biscuiții sfaramați. Am presarat pudra de roșcove, apoi am amestecat cu o lingura din lemn pana am omogenizat compoziția. Am imparțit-o in doua și am intins-o uniform pe o bucata de folie alimentara.

Pentru umplutura am pastrat untul de cocos in stare mai solida, și l-am amestecat cu toate ingredientele de mai sus. Am obținut o crema tartinabila minunata pe care am imparțit-o la randul ei și am așezat-o peste foile din biscuiți.

Am inceput sa rulez ușor pana cand am obținut un baton invelit in folie. Folia alimentara ne ajuta in primul rand sa rulam fara probleme desertul, apoi ea ramane ca inveliș al ruladei.

Inainte de a fi taiata, rulada trebuie sa stea la rece ce puțin o ora.

S-aveți pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

”Triunghiuladă” cu cocos-0
”Triunghiuladă” cu cocos-1
”Triunghiuladă” cu cocos-2

COMENTARII (32)

Criss

Criss 1

17.10.2015, 10:39

Xandrinne

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:58

Tare bine arata!

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

18.10.2015, 15:14

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!