Desert rulouri cu capsuni si crema de branza

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Mar 2018 | 2755 vizualizari

 

Am vazut un filmulet in italiana cu aceste prajiturele si mi-au placut tare mult cum aratau, asa ca mi-am propus sa incerc...au iesit super gustoase si foarte fragede.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g branza ricotta
  • 70 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 80 ml lapte
  • 8 g praf de copt
  • 300-330 g faina
  • In plus:
  • 100 g crema de branza
  • zahar pentru presarat deasupra
  • 5-6 capsuni
  • Glazura:
  • 100 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu capsuni si crema de branza:

           Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.
         Pe o hartie de copt intindem aluatul pana formam o foaie nu foarte groasa, dar nici subtire, iar deasupra ungem toata suprafata cu crema de branza si presaram zahar, apoi din loc in loc punem bucatele  de capsuni.
        Rulam foaia usor si cu un cutit bine ascutit taiem rulouri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
         Dam la cuptorul incins pentru 45-50 minute sau pana sunt frumos rumenite deasupra.
Cand sunt gata, lasam rulourile sa se racoreasca pe un gratar.
Pentru glazura:
        Punem zaharul intr-un bol micut, iar cu o lingurita punem apa, pana formam o pasta grosuta, dar care sa se poata intinde usor peste rulouri.
           Punem pasta obtinuta peste prajiturele si le putem servi cu cafeluta sau cu ce doriti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu capsuni si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri