Desert rulouri cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 13 Mai 2015 | 20685 vizualizari

 

Multumesc Andra pentru forme!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana untura
  • 1/2 l lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Aluatul: Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Intre timp pregatim crema: intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu amidonul si adaugam treptat laptele fierbine amestecand continuu. Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, oprim focul si adaugam zeama de lamaie. Amestecam si acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Dupa ce crema s-a racit, o amestecam cu frisca mixata. Punem crema la rece.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe masa infainata, taiem fasiii de 1-2 cm latime, dupa care le infasuram pe formele de rulouri unse cu ulei.

Le prajim in baie de ulei la foc mic, le scoatemapoi  intr-un vas si dupa ce s-au racit scoatem formele si le umplem cu crema.

Le punem la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

14.05.2015, 12:57

DIANA B 1

17.09.2016, 13:53

Minunate!
Lau , din ce-s facute rolourile , din lemnul unei cozi de matura sau sunt la comanda in strung? Ms frumos!
Eu nu fac rulouri ca n-am dispozitivele astea ...

Lau 1

17.09.2016, 18:20

Diana rulorile din lemn le-am primit de la Andra(Pungasa_Rogue) dar eu am gasit si in magasit din metal si sunt foarte bune si alea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini eclere cu crema de vanilie