Desert rulouri cu crema de vanilie

de Lau in Dulciuri, 13 Mai 2015 | 20867 vizualizari

 

Multumesc Andra pentru forme!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana untura
  • 1/2 l lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Aluatul: Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Intre timp pregatim crema: intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu amidonul si adaugam treptat laptele fierbine amestecand continuu. Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, oprim focul si adaugam zeama de lamaie. Amestecam si acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Dupa ce crema s-a racit, o amestecam cu frisca mixata. Punem crema la rece.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe masa infainata, taiem fasiii de 1-2 cm latime, dupa care le infasuram pe formele de rulouri unse cu ulei.

Le prajim in baie de ulei la foc mic, le scoatemapoi  intr-un vas si dupa ce s-au racit scoatem formele si le umplem cu crema.

Le punem la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

14.05.2015, 12:57

DIANA B 1

17.09.2016, 13:53

Minunate!
Lau , din ce-s facute rolourile , din lemnul unei cozi de matura sau sunt la comanda in strung? Ms frumos!
Eu nu fac rulouri ca n-am dispozitivele astea ...

Lau 1

17.09.2016, 18:20

Diana rulorile din lemn le-am primit de la Andra(Pungasa_Rogue) dar eu am gasit si in magasit din metal si sunt foarte bune si alea

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie