Desert rulouri cu visine

de Rocsi in Dulciuri, 26 Iul 2017 | 4958 vizualizari

 

Astazi vin cu o alta reteta care m-a incantat enorm! De ceva timp ma gandesc sa pregatesc aceste rulouri si cum sunt visine proaspete pe piata am zis ca e musai sa le fac acum. Au iesit atat de bune, de moi, iar papilele mele gustative tot mai cereau inca una, si inca una 😀😀😀. Ca sa va convingeti, trebuie sa le pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 60 gr unt
  • 180 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 200 gr visine
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 80 gr crema de branza

Pentru sirop:

  • 2 - 3 linguri miere de albine
  • 1 lingurita vanilie
  • apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu visine:

Aluatul:
Intr-un bol amestecam faina cernuta cu drojdia, zaharul si sarea.
Oul il batem spuma, il adaugam peste faina.
Punem si untul de la temperautra camerei, taiat cubulete, incepem si framantam.
Incorporam vanilia, apoi laptele, treptat.
O sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios.
Il acoperim si il lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva.
Umplutura:
Spalam visinele, le scoatem samburii.
Intr-un bol punem amidonul, zaharul pudra, vanilia, visinile si le amestecam bine.
Presaram faina alba pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.

Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de subtire.
O ungem cu crema de branza, apoi asezam visinele.

Incepem si luam cat mai strans.
Trecem un cutit bine ascutit prin faina, apoi taiem rulouri de circa 2 cm. Mi-au iesit 12 bucati.
Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam rulourile cu distanta intre ele si le lasam 10-15 minute sa creasca.

Le introducem in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Siropul:
Intr-o cana punem mierea, putina apa si amestecam bine, pana mierea este complet dizolvata.
La final adaugam si vanilia.
Scoatem rulourile din cuptor cand sunt gata, le ungem bine cu sirop.

Servim calde si ce raman, in cazul in care mai raman, le punem intr-un bol si le acoperim bine cu folie pentru a se pastra fragede.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

27.07.2017, 21:33

ce bine arata!

mirela0911 1

28.07.2017, 07:01

Tare bine ar merge langa mea!

Rocsi 1

02.08.2017, 21:27

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise