Desert rulouri cu visine

de Rocsi in Dulciuri, 26 Iul 2017 | 538 vizualizari

 

Astazi vin cu o alta reteta care m-a incantat enorm! De ceva timp ma gandesc sa pregatesc aceste rulouri si cum sunt visine proaspete pe piata am zis ca e musai sa le fac acum. Au iesit atat de bune, de moi, iar papilele mele gustative tot mai cereau inca una, si inca una 😀😀😀. Ca sa va convingeti, trebuie sa le pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 60 gr unt
  • 180 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • 4 gr drojdie uscata
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 200 gr visine
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 80 gr crema de branza

Pentru sirop:

  • 2 - 3 linguri miere de albine
  • 1 lingurita vanilie
  • apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu visine:

Aluatul:

Intr-un bol amestecam faina cernuta cu drojdia, zaharul si sarea.

Oul il batem spuma, il adaugam peste faina.

Punem si untul de la temperautra camerei, taiat cubulete, incepem si framantam.

Incorporam vanilia, apoi laptele, treptat.

O sa obtinem un aluat omogen, usor lipicios.

Il acoperim si il lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva.

Umplutura:

Spalam visinele, le scoatem samburii.

Intr-un bol punem amidonul, zaharul pudra, vanilia, visinile si le amestecam bine.

Presaram faina alba pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.


Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de subtire.

O ungem cu crema de branza, apoi asezam visinele.


Incepem si luam cat mai strans.

Trecem un cutit bine ascutit prin faina, apoi taiem rulouri de circa 2 cm. Mi-au iesit 12 bucati.

Tapetam cu hartie de copt o tava, asezam rulourile cu distanta intre ele si le lasam 10-15 minute sa creasca.


Le introducem in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos.

Siropul:

Intr-o cana punem mierea, putina apa si amestecam bine, pana mierea este complet dizolvata.

La final adaugam si vanilia.

Scoatem rulourile din cuptor cand sunt gata, le ungem bine cu sirop.


Servim calde si ce raman, in cazul in care mai raman, le punem intr-un bol si le acoperim bine cu folie pentru a se pastra fragede.

Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

27.07.2017, 21:33

ce bine arata!

mirela0911 1

28.07.2017, 07:01

Tare bine ar merge langa mea!

Rocsi 1

02.08.2017, 21:27

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM