Desert clatite cu buline de ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 29 Iun 2020 | 1794 vizualizari

 

De câteva zile tot îmi propun să fac clătite cu buline, dar nu mai aveam de mult timp pepite de ciocolată și nici nu eram hotărâtă să-mi fac singură, acasă, deși găsisem acest link: 
https://www.petitchef.ro/articole/retete/cum-sa-faci-pepite-de-ciocolata-acasa-aid-2959
Până la urmă am folosit niște dropsuri de ciocolată neagră, care erau mai mari, dar fiind și amare, am folosit mai puține pe fiecare foaie de clătită (între 5 și 7) și am mai adăugat ciocolată răzuită, sau nutella, ca să le fac mai dulci, pe gustul meu. Ce să zic, acum? Drăguțe și bunuțe și nici nu mi-a luat mult timp prepararea lor...
Din ingredientele de mai sus am făcut 10 clătite (mai plinuțe) cam 2/porție, fiind mai consistente.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de făină albă
  • 25-30 grame de zahăr tos
  • 300 ml de lapte
  • 1 ou
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 linguriță de coajă răzuită de limetă
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • 100 grame de dropsuri de ciocolată neagră
  • 40 grame de ciocolată albă
  • 3-4 linguri de nutella
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cu buline de ciocolata:

Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte puțin. Se mixează compoziția până ce devine omogenă, fără cocoloașe, iar zahărul se topește.

Se unge cu ulei tigaia încălzită și se toarnă un polonic mic de compoziție. Se coace clătita la foc mic, până ce se rumenește ușor, după care se întoarce pe partea cealaltă. Se pun dropsurile de ciocolată pe clătită și se mai ține la foc mic, până ce se rumenește ușor. Atunci se ia cu grijă clătita din tigaie, ca să nu se scurgă ciocolata caldă și se dă la răcoare. Bulinele de ciocolată de pe clătite constituie tot farmecul acestora.

Se procedează la fel, până ce se epuizează toată compoziția de clătite. Fiecare clătită va fi pusă pe o farfurie separată, până ce se întărește ciocolata.

Se pot plia clătitele, măcar parțial, cu bulinele de ciocolată la interior. Cine vrea să mențină clătitele cu bulinele la vedere, va trebui să le lase nesuprapuse, până ce se întărește ciocolata.

Cine dorește, poate decora clătitele cu ciocolată răzuită, fin sau grosier, cu nutella, sau cu frișcă.

TIPS-URI

1

Adăugați treptat laptele și mixați cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe.

2

Încălziți mai întâi tigaia și abia apoi ungeți-o cu puțin ulei și turnați compoziția de clătite.

3

Faceți clătitele la foc mic. În caz contrar, riscați să le ardeți sau să rămână crude.

4

Prăjiți mai întâi pe o parte clătitele și apoi, imediat ce le întoarceți pe partea cealaltă, adăugați bulinele de ciocolată.

5

Nu încercați să prăjiți clătitele pe partea cu ciocolată, pentru că se vor lipi de tigaie.

6

Bulinele de ciocolată se vor topi, la căldură, dar își vor menține forma, atât timp cât vor fi luate cu grijă, cu o paletă lată, din tigaie.

7

Nu suprapuneți clătitele abia luate din tigaie, pentru că se vor lipi și bulinele de ciocolată se vor împrăștia. Lăsați-le să se răcorească mai întâi și să se întărească ciocolata. Dacă vreți să le pliați, măcar parțial, pentru a lăsa o parte din buline la vedere, atunci nu este necesar să le lăsați să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu buline de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

02.07.2020, 16:48

foarte bune!

RODIMUR 1

02.07.2020, 17:27

Mulțumesc frumos, Dantes!

RODIMUR 1

02.07.2020, 17:27

Mulțumesc frumos, Daniela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baghrir,clatite 1000 de gauri