Ştrudel cu brânză şi fructe

de diaconta in Dulciuri, 13 Iul 2013 | 3535 vizualizari

 

Un desert deosebit de aromat,pentru mine combinaţia ideală într-un desert este de de brânză dulce şi fructe.Si am folosit fructe deosebit de aromate,caise,zmeură şi vişine.Iniţial am vrut să folosesc doar caise,dar după ce i-am împărtaşit ideea mea lui Vladimir(MotanLaOale),el a întrebat”dar ce ai zice dacă ai folosi mai multe feluri de fructe,nu doar caise”.Zis şi făcut şi-i mulţumesc pentru idee.Rezultatul a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • Un pachet foi de placinta proaspete-500 g(15 foi)
  • 700 g brânza dulce de vaci
  • 600 g vişine
  • 600 g caise
  • 200 g zmeura
  • 12 linguri zahar
  • Stafide+rom
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt pentru uns sau ulei
  • 4 oua
  • 100 g iaurt 10% grasime
  • 3 linguri smântâna
  • Zahar praf pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ştrudel cu brânză şi fructe:

Am folosit foi de placinta proaspete nu congelate.Se lucreaza mai bine cu ele.


Am scos sâmburii vişinelor si caiselor.Caisele le-am taiat în sferturi si am pus 4 linguri de zahar.


La fel si pe vişine am pus 4 linguri de zahar.


Dupa ce au lasat sirop,l-am scurs si am pus cate o lingura de amidon.


Brânza am amestecat-o cu iaurtul,doua oua,3 linguri de zahar,vanilie,stafidele înmuiate în rom si coaja de lamâie.


Am pus doua foi de placinta pe care le-am uns cu unt topit,am pus pe latura mai îngusta brânza si zmeura.Se îndoiesc capetele sa nu iasa umplutura si se ruleaza strâns.


Se iau alte doua foi unse cu unt si se pun vişinele,se îndoiesc marginile si se ruleaza strâns.


Se ia o foaie,se unge cu unt,se pun cele doua rulouri umplute si se face un alt rulou.


Veti întelege mai bine din fotografii etapele descrise.


Am luat alte doua foi pe care am pus brânza si altele pe care am pus caise.


Cele doua rulouri le-am înfasurat iarasi într-o foaie.


In total mi-au iesit trei rulouri pe care le-am pus într-o tava tapetata cu hârtie de copt cu puţina distanta între ele.


Am batut doua oua cu trei linguri de smântâna si le-am pus deasupra.


Am presarat zahar brun si le-am pus în cuptorul preîncalzit 40 de minute sau pâna se rumenesc deasupra.


Le-am lasat sa se raceasca si le-am presarat cu zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ştrudel cu brânză şi fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (75)

diaconta 1

23.08.2013, 16:06

Ha haaaaaaaaaa Ancuto,citeam la comentarii si nu stiam cine-i di vina pentru poftele tale ))))))
Ia du-te sa citesti articolul meu domnita

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 18:51

minunat strudel

diaconta 1

14.11.2013, 21:57

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza si visine