Prăjitură "Savarina "

de cristinutanicolita in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 4611 vizualizari

 

O alta varianta a savarinei, care se face mult mai repede, și este la fel de buna! În plus nu îți trebuie nici forme:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 2 căni zahar
  • 400 g iaurt
  • 3 căni faina
  • 2 prafuri de copt

Sirop :

  • (1) 2 cești apa rece
  • (2) 3 căni apa +1 1/2 zahar+o esența rom

Decor:

  • 2 borcane (400g ) dulceață
  • 300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură "Savarina ":

Se da drumul la cuptor.


Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt.


Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.


După ce o scoatem din cuptor punem 2 cești de apa rece peste blatul fierbinte și o lăsăm să se răcească.


După ce blatul sa răcit, facem siropul :punem pe foc, intr-o oala apa și zaharul și amestecam pana ce zaharul se topește. După ce începe sa fiarbă siropul adăugăm esența de rom și îl punem peste blatul rece.


Frisca o mixam și după gust mai adăugăm zahar și esența de vanilie.


Punem dulceață peste blat, adăugăm frisca și o dam la rece min 1 h.


Poftă buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură "Savarina "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

10.11.2015, 21:00

Super!

cristinutanicolita 1

11.11.2015, 07:54

miki_a 1

11.11.2015, 10:03

O_o_o!!! Daaaa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Pralina-Ciocolata
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si visine