Desert salam de biscuiti

de Camelya in Dulciuri, 30 Mai 2017 | 667 vizualizari

 

Cel mai bun salam de biscuiti pe care l-am mancat pana acum! 

 

INGREDIENTE

  • 270 g biscuiti Petit Beurre
  • 135 g unt
  • 4 linguri de lapte
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata
  • 120 g zahar
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti:

Tocam ciocolata cat mai marunt. Taiem untul in cubulete.


Intr-o craticioara, punem untul si ciocolata si o lasam la foc mic pana se topesc. Dupa ce s-au topit, trebuie sa lasam acest amestec sa se raceasca. Intr-un chopper trebuie sa transformam 130 g de biscuiti intr-o pudra fina. Punem pudra de biscuiti intr-un bol incapator. Adaugam zaharul in chopper si il transformam intr-o pudra. Adaugam zaharul peste pudra de biscuiti. Rupem in bucati si restul biscuitilor si ii adaugam peste aceste ingrediente. Adaugam apoi esenta de vanilie, cacaua, amestecul de ciocolata si unt si cele 4 linguri de lapte. Amestecam cu o lingura pana la omogenizare. La final, nu trebuie sa avem un aluat sfaramicios. In cazul in care este sfaramicios, mai adaugam lapte. Presaram masa de lucru cu putin zahar pudra, iar apoi punem compozitia pe masa si ii dam o forma cilindrica. Invelim salamul in folie de prospetime si il strangem bine la capete. Il lasam la frigider 5-6 ore sau cel mai bine peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Camelya 1

01.06.2017, 19:33

mihaelar63 1

04.06.2017, 00:21

Ce dor imi este de salam de biscuiti
Imi amintesc cum spuneam cand eram mici : ,, As hali salam , da n-am "" ))

Camelya 1

04.06.2017, 10:20

Ufff, salamiorul asta ne face sa ne aducem aminte de copilarie de cate ori il gustam sau de cate ori ii auzim numele! Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Tort Cuib de Paște