Desert salam de biscuiti

de Ancutsa in Dulciuri, 4 Ian 2020 | 3878 vizualizari

 

Un desert clasic ce poate fi adaptat după preferințe și poate fi pregătit de fiecare dată în altă combinație, fiind astfel un dulce vechi și nou în același timp. Vouă cum vă place?         
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiți simpli (fără cremă),
  • 40 g fistic,
  • 30 g mieji de nucă rumeniți,
  • 40 g ciocolată cu lapte,
  • 50 ml lapte rece,
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri cacao neagră Dr. Oetker,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • 1 linguriță esență de rom,
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală,
  • 20 g stafide,
  • 1 lingură zahăr pudră
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti:

 

Se rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie prea tare. Textura salamului final să nu fie o cremă, ci să fie ușor tare.

Se toacă mărunt fisticul, miejii de nucă (rumeniți la cuptor înainte) și ciocolata.

 Separat, se bat cu mixerul crema mascarpone cu îndulcitorul, o lingură de cacao, cafeaua și esența de rom. Se încorporează biscuiții, fisticul, ciocolata, dar și coaja rasă de portocală și stafidele. Se amestecă ușor, cu o spatulă.

 Pe o bucată de folie alimentară se pudrează zahărul și cacaoa, apoi se întinde amestecul pregătit anterior. Se rulează cu grijă, cu ajutorul foliei. Dacă vreți, o puteți înveli și în hârtie de copt, pentru a nu lua alte arome din frigider, dar și ca să stea cât mai strâns.

 

Se dă la frigider până a doua zi.

 

Porții: 12

Timp de pregătire: 30 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

 https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/salam-de-biscuiti.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta