Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti

de deyutzky in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 5258 vizualizari

 

Acasa, mama ii face aproape in fiecare an, dar anul asta e prima data cand ii fac eu :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru 18 bucati:
  • 900 g faina alba
  • 1 cub de drojdie (40-50 g)
  • 100 ml apa calduta
  • 130 g unt
  • 300 ml lapte caldut
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 5-6 linguri miere
  • Pentru uns mucenicii:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de lapte
  • miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti:

Intr-un bol mare punem 850 gr din faina (daca mai trebuie, adaugam dupa). Facem o gropita in mijloc in care adaugam apa calduta si dizolvam in ea drojdia.

Adaugam acum si zaharul, laptele caldut, untul si amestecam pana cand untul se topeste.

Punem oul si sarea si incepem sa framantam bine. Daca mai este nevoie de faina/apa calduta se adauga acum. Se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Se acopera bolul cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald timp de 1 ora.

Se rup bucatele din aluat si se formeaza bilute. Se infaineaza masa de lucru si din fiecare biluta intindem rulouri lungi si subtiri.

Fiecarui rulou ii rasucim capetele in sens opus dupa care ii prindem capetele iar el ar trebui sa se rasuceasca singur, exact ca in imagini. Il mai rasucim noi putin pana cand ajungem la forma dorita si ii prindem capetele sub forma unui covrig apoi suprapunem aluatul in forma de 8.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem mucenicii. Batem oul cu laptele si ungem mucenicii. Dam tava la cuptor la foc mediu-mic pana cand se rumenesc frumos.

Dupa ce ii scoatem, ii asezam intr-o alta tava si cat sunt inca fierbinti ii insiropam cu siropul fierbinte (pentru sirop: incalzim apa intr-un ibric iar in ea dizolvam mierea).

Ii ungem apoi cu miere si ii presaram cu nuca macinata. Din aceste cantitati mie mi-au iesit 18 mucenici cat palma.

Va doresc pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Sfintisori sau Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi de cacao in crema