Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate

de diaconta in Dulciuri, 16 Iul 2011 | 6071 vizualizari

 

Pentru ca e o caldura insuportabila,m-am gandit sa fac ceva foarte racoros,dar si sa nu am nevoie de cuptor.A iesit exact ce am vrut,bun ,racoros,delicios cu siguranta e cel mai potrivit desert pentru o zi torida de vara.M-a dus cu gandul la ravnita vacanta la malul marii,care deocamdata e doar un....vis.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti
  • 150 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 250 gr Mascarpone
  • 250 gr frisca lichida
  • 4 linguri smantana
  • 3 kiwi
  • o mana frunze menta
  • 2 linguri zahar
  • sirop de menta
  • 10 gr gelatina alba
  • 1 plic tort gelee incolor
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lamaie
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate:

Cantitatea de biscuiti este aproximativa,eu am vrut un strat mai gros,dar am avut si o foaie cu miere de albine ,ramasa de la o prajitura.Se macina biscuitii.Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta bucati.Apoi se pune fierbinte peste biscuiti.Daca mai este nevoie ,puteti sa adaugati inca putina frisca sau lapte caldut.


Pe un platou se pune inelul de la forma detasabila de tort.Asezam biscuitii in interiorul inelului si ii presam bine cu ajutorul unei linguri.Punem platoul la frigider.


Gelatina o punem la hidratat in sucul de la lamaie.Frunzele de menta,impreuna cu kiwi curatate le bunem in blender si le pasam.Adaugam apoi 2 linguri de zahar si le punem pe foc sa dea un clocot.Lasam sa se racoreasca putin.Intre timp mixam frisca impreuna cu smantana.Incorporam apoi si crema Mascarpone.


Punem gelatina in cuptorul cu microunde sa se inmoaie,apoi o turnam peste amestecul de kiwi si menta.


Incorporam amestecul de kiwi cu menta in frisca si mai adaugam doua linguri de sirop de menta.


Punem crema peste foaia de biscuiti si punem din nou la frigider.Lasam pana cand se intareste,apoi punem deasupra jeleul de menta.


Pentru jeleu am folosit 100 ml sirop de menta,100 ml apa,2 linguri zahar pudra si 1 plic tort gelee incolor.Preparam dupa instructiunile de pe ambalaj.


Punem jeleul deasupra cremei si gata desertul.


Pofta buna si muuuuuuuulta racoare!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (107)

diaconta 1

21.07.2011, 22:46

Lily,ma bucur ca ti-a placut

diaconta 1

21.07.2011, 22:47

Medi,daca sunt pofticiosi mai fac

lilik 1

29.07.2011, 03:35

i-a uite ce am pierdut....un deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu chiftele și sos alb

de Meea 4

la 18:56

Mancare de pipote cu ceapa verde si ardei la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de Rocsi 9

ieri la 21:24

Magiun de prune

ieri la 16:34

Gogosari umpluti

ieri la 10:14

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu 2 creme